Modernizace kuchyně v Hospici sv. Zdislavy
- helenakulicova2
- 1. 9.
- Minut čtení: 1
Aktualizováno: před 5 minutami
Kvalitní a chutné jídlo je součástí péče o naše pacienty i jejich blízké. V Hospici sv. Zdislavy jsme proto v uplynulých měsících uskutečnili projekt modernizace kuchyně, který nám umožnil lépe zajistit stravování klientů lůžkového hospice i pobytové odlehčovací služby.
Z finančních prostředků nadačních příspěvků Nadace ČEZ a Nadace EURONISA jsme pořídili nové nerezové pracovní stoly, tálový sporák s příslušenstvím a policový systém, vybavení, které splňuje hygienické standardy pro zázemí kuchyně. Díky těmto úpravám jsme dosáhli lepšího ergonomického uspořádání pracovních ploch a přizpůsobení kuchyně každodenním pracovním procesům.
Nové vybavení kuchyně přispělo nejen k plynulejšímu provozu, ale především k udržení vysokého standardu služeb našim klientům. Ročně v lůžkovém hospici pečujeme o 277 pacientů s průměrnou délkou hospitalizace 25 dní. K tomu poskytujeme pobytovou odlehčovací službu, kterou v loňském roce využilo 90 osob.
Naším cílem je spoluvytvářet prostředí, které co nejvíce připomíná domov. Proto považujeme dobře a lákavě nachystanou pestrou a chutnou stravu za důležitou součást péče, která podtrhuje charakter domácího prostředí, které se snažíme na pokojích hospice vytvářet.
Máme radost, že se podařilo naplnit cíl projektu zajistit moderní a bezpečné zázemí, které bude dlouhodobě sloužit našim pacientům i těm, kdo o ně pečují. Děkujeme oběma nadacím, Nadaci ČEZ a Nadaci EURONISA, že nám pomohly naši vizi moderní kuchyně uskutečnit.